Ga naar de inhoud
Hoofdmenu

Klik

Roos Berden

PAROCHIE GORSEM


Woonplaats: GORSEM
Geboren: 14/03/2001(SINT-TRUIDEN)
Overleden: 21/11/2011 (GORSEM)


Ontwerp gedenktekenGedenkteken
HUGO DUCHATEAU

Beste inwoners van Gorsem

We zijn slechts een klein dorpje in het zuiden van Haspengouw. De invloed die er uit gaat van ons dorp is beperkt, maar het is er goed leven. Er is het groen van de bomen, de kleurenpracht van de bloemen en er is zelfs een beekje met helder water. Wij leven rond een kerkje dat onze uurwerken en onze tijd in het oog houdt. We hebben pastoor Herman die ons elke vrijdag uitnodigt. We hebben een bruisende Grüssmitties-vereniging met allerhande ontspannende activiteiten. We hebben een eigen parochiezaal en kortbij de groene long van het park en kasteel van Duras.
En ja, door onze woningen speelt een zonnig licht...
Het is hier goed.
Spijtig genoeg hebben wij ook een weg die zich bochtig door het dorp slingert. Hier wordt onze rust en en onze veiligheid verstoord door het verkeer. In hun gedachten zijn de verkeersgebruikers zich niet altijd bewust van de dorpskern en rijden dan wel eens onvoorzichtig en te snel.
Volgende tekst zou niet misstaan in onze dorpskern: " In Gorsem rijden verstandige mensen minder dan 50 km per uur. Voor de anderen is sneller rijden verboden."
Maar niet iedereen vindt hier zijn geluk. Roos Berden, een talentvol meisje van 10 jaar met vele dromen, werd uit het leven gerukt door het verkeer.
En daarom deze brief.
Burgemeester mevrouw Heeren en het gemeentebestuur hebben de toelating gegeven om onder de lindeboom voor de pastorij een gedenkteken voor Roos op te richten.
Het wil een teken zijn van onze bekommernis voor een veilig verkeer en een uitnodiging tot reflectie voor alle mensen die aan deze plaats voorbij komen.
En ja, daar hebben wij U, beste Gorsemnaar, voor nodig.
Hugo Duchateau, een kunstenaar uit Sint-Truiden heeft een prachtig ontwerp gemaakt.
Wij nodigen U uit, om samen met de kerkraad van Gorsem, ons dorpje op de kaart te zetten als een plekje waar de mensen graag en veilig willen wonen en vooral respect hebben voor het leven.
Dit gedenkteken wil ook een hommage zijn voor alle jonge verkeersslachtoffers.
Wij willen samen met jullie, Roos en anderen blijvend in ons dorpshart sluiten.

Voorzitter van de kerkraad en leden
Terug naar de inhoud